Bezdomovci popíjeli fridex, dva zemřeli, pět je v nemocnici

Praha – Dva mrtví bezdomovci byli dnes nalezeni v Šumperku. Police uvedla, že dalších pět lidí skončilo v nemocnici s otravou. Všechny osoby společně popíjely a otrávily se nemrznoucí směsí  fridex. Jeden z hospitalizovaných je ve vážném stavu. Nejedná se tedy o další případ metanolové kauzy, která v Česku vypukla na začátku září.

„Metanol se nepotvrdil v krvi pacientů. Definitivní výsledky laboratorních vyšetření však budou nejdříve dnes odpoledne,“ uvedla Szotkowská. V nemocnici nyní zůstává pět lidí. „Jeden z nich leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a jeho stav je velmi vážný. Zdravotní stav zbylých tří pacientů je stabilizovaný, nicméně zůstávají v péči lékařů šumperské nemocnice,“ uvedla Szotkowská.

Policisté našli mrtvé osoby na různých místech města brzy ráno. „Ve Vikýřovické ulici byla nalezena třiatřicetiletá žena bez známek života, našel ji tam kolemjdoucí při cestě do práce. Třiačtyřicetiletý muž byl nalezen v Žerotínové ulici, také bez známek života,“ uvedl mluvčí. Všichni lidé podle policie ve čtvrtek večer společně popíjeli alkohol.

Telefonát Evy Knajblové (zdroj: ČT24)