V Itálii zřejmě našli tělo zavražděného podnikatele, v hlavě měl kulku

Řím - Policie našla na severu Itálie zřejmě tělo českého podnikatele s nemovitostmi. Podle italských médií by totiž mohlo jít o Petra Vlacha, který v březnu zmizel ve Francii. Server stol.it uvedl, že tělo bylo nalezeno v úterý u tyrolského Brixenu v oblasti kolem Schalders. Muž ležel v křoví u cesty s prostřeleným týlem.

Podle prvních poznatků z místa nálezu leželo tělo na místě asi tři týdny. Podrobnosti určí nařízená soudní pitva. K nálezu těla policii dovedly výslechy pětice mužů stíhaných v České republice. Italská a česká policie nyní pracují na případu společně.

Městské státní zastupitelství v Praze v úterý potvrdilo, že policie v případu stíhá pětici mužů a viní je z vraždy, vydírání a zbavení osobní svobody. Všichni obvinění jsou ve vazbě. Podle mluvčí městských žalobců Štěpánky Zenklové byl motiv činu pravděpodobně finanční, v takovém případě by mohl obviněným hrozit přísnější trest ve výši 15 až 20 let vězení. Podle deníku Právo měl být vykonavatelem činu muž ze zlínského podsvětí. Právě on prý podnikatele vyzvedl na letišti v Nice, unesl a poté usmrtil.

Redaktor David Koubek ve Studiu ČT24 (zdroj: ČT24)

Dvaasedmdesátiletý podnikatel přiletěl 6. března do Nice na schůzku, která se měla týkat prodeje luxusních vil v České republice. Na cestě z letiště byl podle tamní policie nejspíš unesen; z mobilu sice ještě volal příbuzným do Prahy, ti ale měli podle policistů dojem, že jeho hlas byl podivný. Podnikatel nespal v hotelu, který si v Nice rezervoval, a stopa jeho mobilního telefonu se vyšetřovatelům ztratila 7. března mezi Nice a Monakem. Od té doby o sobě nedal vědět. Francouzský deník Nice-Matin napsal, že podnikatelova bankovní karta byla použita v Itálii a někdo se pokusil o převody na jeho účtech v Německu, Švýcarsku a Rakousku.