V rozvodněných řekách zřejmě během víkendu zahynuli dva lidé

Silné deště a rozvodněné řeky si v Moravskoslezském kraji zřejmě vyžádaly už druhou oběť. Už v pátek zemřel senior v Příboru na Novojičínsku, který zřejmě utonul. V sobotu se zřejmě utopila 60letá žena poblíž Frenštátu pod Radhoštěm. Příčiny obou úmrtí ještě musí potvrdit pitva. Policisté navíc pátrají po muži, který v sobotu vyrazil na procházku kolem rozvodněné Odry, ale už se nevrátil domů.

Informaci o pohřešování 60leté ženy policisté dostali v sobotu odpoledne. Ztratila se poblíž Frenštátu pod Radhoštěm a údajně se pohybovala v blízkosti řeky. Když se nevrátila domů, začali ji příbuzní hledat, posléze oznámili pohřešování policistům.

„V neděli v odpoledních hodinách byla žena, bez známek života, nalezena několik set metrů po proudu toku od místa, kde byla naposledy viděna,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Po seniorovi, který v sobotu vyrazil na procházku kolem rozvodněné Odry v Odrách na Novojičínsku, policie dál pátrá. I v jeho případě je možné, že spadl do řeky a utonul. Policisté se o pohřešování muže dozvěděli v noci na dnešek.

Do pátrací akce byl zapojen i psovod se psem, potápěči a policejní vrtulník. „Prohledáváme okolí bydliště i břehy po trase, kde se muž údajně pohyboval. Také prohledáváme řeku. Zatím neúspěšně,“ dodala mluvčí. 

Hladiny řek v Moravskoslezském kraji se zvedly v pátek po nočních deštích. Situace v Povodí Odry se začala uklidňovat hned druhý den, kdy déšť ustal a hladiny začaly postupně klesat. V neděli večer už platil jen první povodňový stupeň na Opavě v Děhýlově.