Klaus: Změny v ODS nejsou na první pohled dostatečné

Praha – Podle prezidenta Václava Klause nejsou změny provedené na kongresu ODS na první pohled dostatečné. Sdělil to serveru Novinky.cz. Prezident je momentálně na zahraniční cestě v Laosu, kde se účastní summitu ASEM. Post předsedy na kongresu strany včera obhájil Petr Nečas, místa v nejužším vedení znovu získala Miroslava Němcová spolu s Tomášem Chalupou, Pavlem Blažkem a Jiřím Pospíšilem. Prvním místopředsedou strany se stal ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.

Klaus v Asii neměl možnost kongres detailně sledovat. Nicméně z informací, které měl k dispozici, si sám není jistý, zda jsou změny v ODS dostatečné. „Z toho, co vím, se musím ptát, zda změny, které byly na tomto kongresu provedeny, jsou dostatečné. Tuto otázku si klást musím. A moje odpověď je 'nevím'. Na první pohled se mi to jako dostatečné nezdá,“ dodal.

Petr Nečas včera uhájil funkci šéfa největší vládní strany v duelu s jedním z revoltujících poslanců Ivanem Fuksou. Nečas ocenil, že kongres podpořil pokračování nynější vládní koalice. Je podle něj v pořádku, že ODS není stranou jednoho názoru, že dokáže mít na věci rozdílné názory, ale zároveň respektovat demokratické procedury.