Dálnice D8 a D10 byly kvůli nehodám několik hodin neprůjezdné

Dálnice D8 u hranic s Německem i dálnice D10 u Benátek nad Jizerou, kde se ráno staly vážné dopravní nehody, jsou po několika hodinách znovu otevřené. Silničáři nabádají řidiče k velké opatrnosti, na severu Čech znovu sněžilo a na vozovkách mohou být zbytky ujetého sněhu.

Dálnice D8 byla ráno zcela uzavřena kvůli nehodě na německé straně na dálnici A17. Kamiony musely z D8 sjíždět na Děčín, kde ale provoz komplikovalo omezení pro nákladní dopravu na silnici I/13 kvůli stavbě Vilsnické spojky.

Po odstranění nehody se zhruba na půl hodiny uzavřely tunely Libouchec a Panenská před hranicemi v obou směrech kvůli nutné údržbě. V současné době je provoz v tunelech sveden vždy pouze do jedné tunelové trouby.  

Policie hledá svědky nehody na D10

Zavřená byla dopoledne po nehodě i dálnice D10. Osobní automobil sjel nedaleko Sobětuch na 22. kilometru ve směru na Mladou Boleslav z vozovky a narazil do stromu. Podle policejní mluvčí Lucie Novákové začalo auto po nárazu hořet. Při nehodě zemřel jeden člověk.

Dálnici D10 na 22. kilometru ve směru na Mladou Boleslav uzavřela ráno tragická nehoda osobního automobilu
Zdroj: HZS Středočeského kraje/ČTK

„Po našem příjezdu bylo vozidlo celé v plamenech. Kolemjedoucí řidiči se ho snažili uhasit ručními hasicími přístroji. V 09:06 jsme požár zlikvidovali a z auta pomocí hydraulického nářadí vyprostili jednoho člověka,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Hasiči následně vyprošťovali i vozidlo, které bylo zaklíněné mezi stromy.

Příčiny a okolnosti nehody policisté zjišťují. Žádají proto svědky nehody, kteří v inkriminované době zmíněným úsekem dálnice projížděli a viděli průběh vzniku nehody, aby podali informace na linku policie 158 nebo 702 207 848 a pomohli tak k objasnění nehody.