Státní zástupkyně podala žalobu v případu vraždy Honzíka Rokose

Ústí nad Labem - Náměstkyně ústeckého krajského státního zástupce Lenka Bradáčová dnes podala žalobu na matku zavražděného Jana Rokose Antonii Staškovou a jejího přítele Pavla Grepla. V případě uznání viny hrozí oběma minimálně 12 let vězení. Ústecký soud vraždu projedná nejspíše v nejbližších měsících. Informaci přinesl server Týden.cz.

Tělo malého chlapce nalezli strážníci loni 28. prosince v kufru osobního auta v Českých Zlatníkách na Mostecku. Z vraždy policie obvinila jeho matku a jejího devětačtyřicetiletého přítele. Dvojice měla chlapce zabít už loni 9. prosince dvěma ranami nožem u Žďárku na Ústecku, kde ho i zahrabala. Kriminalisté zde v dubnu provedli rekonstrukci případu. Dvojice pak údajně tělo vykopala a vozila v kufru auta, dokud ho nenalezli strážníci.

Policisté začali po Janu Rokosovi pátrat 22. července na žádost jeho otce Romana Rokose poté, co syna matka unesla. Podle otce policie pátrání po jeho synovi zanedbala a na jejich postup si proto stěžoval. Vedení policie ale v březnu oznámilo, že žádné pochybení nezjistilo. Otec zavražděného chlapce tyto závěry označil za výsměch.