Černý den pro Hranice na Moravě: dva muži zemřeli

Hranice - Hned dvě tragické události se staly během dnešního odpoledne v Hranicích na Moravě. Před patnáctou hodinou se zřítila část domu na dělníka, který na místě zemřel. Za necelé tři hodiny už záchranáři pomáhali u blízkého jezu, kde se v řece Bečvě utopil muž středního věku.

V Hranicích na Přerovsku se dnes před 15:00 zřítila část domu, pod sutinami zemřel člověk. Čtyřiačtyřicetiletý muž dělal kolem domu výkopové práce kvůli odvedení vlhkosti a spadla na něj jedna stěna, která jej zavalila, oznámila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Nikdo další zraněn nebyl. Hasiči odhrabali sutiny k zavalenému, lékař však už jen konstatoval smrt, uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči na místě zajišťují statiku domu. Kynologové z Moravskoslezského a Zlínského kraje důkladně prozkoumali sutiny a vyloučili, že by pod nimi byli další lidé, uvedl Hošák.

Na místě pomáhala těžká technika, objekt jistily dva bagry, další technika odklízí části zřícené stěny domu. Podle policejní mluvčí musela být v místě neštěstí odkloněna doprava.

Událost se stala poblíž jezu

Druhou obět si vyžádala řeka. Devětačtyřicetiletý muž se dnes vpodvečer utopil v řece Bečvě. Událost se stala poblíž tamního jezu. Muže nezachránily ani oživovací pokusy hasičů a záchranářů, informoval mluvčí hasičů Hošák.

Podle policie muž vešel do vody a poté zmizel z dohledu, jeho přátelé jej hledali, ale nenašli. Přivolaní hasiči se záchranáři na člunu objevili až tělo bez známek života, uvedla mluvčí policie Neubauerová.

Reportáž Martiny Vysloužilové (zdroj: ČT24)