Rekonstrukce Janouškovy nehody o víkendu uzavře část ulice

Praha - Rekonstrukce nehody lobbisty Romana Janouška proběhne o tomto víkendu. Policie kvůli tomu uzavře část frekventované Vyskočilovy ulice, která vede k magistrále. V úseku Michelská - 5. května bude silnice neprůjezdná v obou směrech od sobotních 10:00 až do nedělních 14:00. Objížďka pro automobily povede po trase Vídeňská - Budějovická. MHD bude smět Vyskočilovou ulicí projíždět. Rekonstrukce má prokázat, jestli Janoušek ženu srazil úmyslně. On sám zatím tvrdí, že ji neviděl. Při výslechu to připustila i sama poškozená. Informaci přinesl server iDNES.cz.

Advokát sražené ženy Josef Lžičař serveru řekl, že rekonstrukce má být podle jeho informací dvoudenní. Svědci a účastníci budou totiž vše popisovat každý zvlášť. Sám Janoušek se zřejmě rekonstrukce účastnit nebude. „Já tam určitě budu, ale nepředpokládám, že by se účastnil i klient,“ řekl iDNES.cz jeho advokát Vít Široký.

Jedenapadesátiletá sražená Vietnamka je v kauze čtrnáctým svědkem z celkem osmnácti. Podle Janouškova obhájce z jejího výslechu vyplynulo, že nešlo o úmysl. Státní zástupkyně ale zatím odmítla trestný čin překvalifikovávat na neúmyslný, chce počkat až na konec vyšetřování. Lobbistovi tak nyní hrozí za úmyslné těžké ublížení na zdraví pod vlivem návykové látky 3 až 10 let vězení.