Vážná nehoda na R7: dvě mrtvé a tři zranění včetně dítěte

Lotouš (Kladensko) - Na silnici R7 u Lotouše na Kladensku se dnes před polednem srazila tři osobní auta. Při nehodě zemřely dvě ženy, další tři lidé včetně asi devítiletého chlapce jsou těžce zranění. Na místě museli zasahovat dva vtrulníky i hasiči. Jedno z aut začalo okamžitě po nehodě hořet. Silnice byla přes čtyři hodiny uzavřena, řidiči museli jezdit přes okolní obce. Nehodu zřejmě způsobil modrý volkswagen, který zatím z neznámých příčin vjel do protisměru a v plné rychlosti narazil do protijedoucího citroenu.

Podle mluvčí kladenské policie Michaely Novákové cestovali oběti nehody i další zranění ve dvou havarovaných vozech. Při nehodě zemřela dvaašedesátiletá žena, která jela v autě se zhruba stejně starým mužem, jenž podle záchranářů utrpěl četná zranění a sanitka ho převezla do kladenské nemocnice. „Bylo u něj podezření na vnitřní krvácení do břicha a poraněnou pánev, což jsou velmi těžká zranění,“ uvedl náměstek ředitele středočeské záchranné služby Petr Mach. 

Dalšími těžce zraněnými byly podle policistů a záchranářů dvě ženy ve věku kolem 45 let a dítě, které záchranáři přepravili do pražských nemocnic v Motole a Střešovicích. Jedna ze zraněných žen podle Novákové po převozu do nemocnice zemřela.

Nehoda se stala kolem 11:30 na poměrně přehledném úseku. „Příčina dopravní nehody je v šetření, ale zatím se to jeví, že příčinou je přejetí do protisměru,“ řekla ČT vedoucí dopravního inspektorátu Policie ČR Kladno Blanka Myšková. Modrý volkswagen, který jel směrem od Loun, se srazil s protijedoucím citroenem. V něm jela matka se svým malým synem. Chlapec byl sice připoutaný v autosedačce, prudký náraz ho ale vymrštil ven. Účastníkem nehody se stalo ještě auto s nizozemskou poznávací značkou, které se snažilo srážce vyhnout a narazilo do svodidel. V tomto autě nikdo zraněn nebyl.     

Reportáž Jakuba Kajtmana (zdroj: ČT24)