Z Odolova uprchli dva vězni, svobody si ale příliš neužili

Z věznice Odolov na Trutnovsku v pátek utekli dva vězni, policisté ale oba během následujícího dne zadrželi. Oba dopadli na Broumovsku. Nápravné zařízení v Odolově patří mezi věznice s nejmírnějšími režimy dozor a dohled, je určeno pro lidi s kratšími tresty za méně závažné jednání.

Oznámení o útěku dvou vězňů přijala královéhradecká policie v pátek v 17:30. Osmatřicetiletého Ondřeje Heinsche se ale už během sobotního odpoledne podařilo dopadnout a putoval zpět do věznice.

„Muže jsme dopadli na základě poznatku policistky, která v době svého volna muže poznala a předala ihned svým službu konajícím kolegům důležité poznatky,“ uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský. Policisté poté pátrali v určité lokalitě, využili také informace od veřejnosti. „Získali jsme důležité poznatky, které vedly k dopadení jednoho z nich,“ uvedl mluvčí.

Večer policisté oznámili, že se jim podařilo dopadnout i druhého vězně, kterým byl Pavel Souček. „I u tohoto dopadení chceme poděkovat veřejnosti za spolupráci. Při dopadení ani jeden z mužů nekladl hlídkám značný odpor a po jasně daných výzvách byli zadrženi,“ uvedl bez bližších informací Čížkovský.