Žena, kterou srazil Janoušek, opustila nemocnici

Praha - Jedenapadesátiletá žena, kterou podle policie v opilosti srazil stíhaný lobbista Roman Janoušek, byla dnes propuštěna z motolské nemocnice. Potvrdil to její advokát Josef Lžičař. Vyslechnuta by podle něho měla být pravděpodobně až počátkem května.

„Dnešního dne po 11:00 byla propuštěna domů. Rodina je ráda,“ sdělil advokát. Prý s ní chce ještě dnes hovořit o jejím zdravotním stavu. Již dříve přitom uvedl, že policisté, kteří od incidentu ženu v nemocnici hlídali, jí už ochranu nadále neposkytují. Vyslechnuta by podle něho měla být pravděpodobně až počátkem května.

Cestovní pas Janouškovi zůstal

Soud také definitivně zamítl žádost státní zástupkyně o zabavení Janouškova cestovního pasu. O tom, zda Janoušek bude moci cestovat do zahraničí, rozhodoval tento týden pražský městský soud v neveřejném zasedání. Obvodní soud pro Prahu 4 sice návrh státní zástupkyně na zabavení lobbistova pasu počátkem dubna zamítl, žalobkyně si však proti rozhodnutí podala stížnost. Odvolací soud ale v úterý rozhodnutí prvoinstančního soudu potvrdil, vyplývá z informací o řízení zveřejněných na webových stránkách. Mluvčí městského soudu Martina Lhotáková rozhodnutí odmítla komentovat, protože zatím nebylo doručeno.

Lobbista podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího vozu. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie jej dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Policie viní Janouška z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení. Podle serveru Týden.cz policie vyslechla už deset svědků, kteří incident sledovali. Státní zástupkyně Jitka Rybenská také serveru řekla, že bude nutné provést rekonstrukci činu.

Vydáno pod