Meteorologové tápou, jak bude o Velikonocích. Může být sedm stupňů. Nebo dvacet

Předpověď počasí na velikonoční dny je nejistá. Modelové výpočty se totiž rozcházejí. Zatímco chladnější varianta počítá s tím, že příští víkend zůstanou teploty kolem sedmi stupňů Celsia, teplejší varianta předpovídá, že teploty o Velikonocích vystoupají až ke dvaceti stupňům.

Poslední dny jsou ve znamení chladného rána a o poznání teplejšího odpoledne. Pátek tak byl zatím nejteplejším dnem týdne. Odpolední teploty vysoko přesahovaly deset stupňů, v nejteplejších oblastech Česka šly dokonce nad 15 stupňů.

V sobotu se mírně ochladí, odpolední teploty zůstanou spíš pod deseti stupni. Často se budou pohybovat jenom kolem šesti stupňů. Dopoledne bude oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Mraků ale bude postupně ubývat.

V neděli začne astronomické jaro. Slunce vstoupí v 5:30 hod. do znamení Berana. Dny se prodlužují, slunce se už nad obzorem drží více než dvanáct hodin.

Předpověď na Velikonoce je zatím nejistá (zdroj: ČT24)

Velikonoce: Modelové výpočty se liší

V neděli teploty lehce stoupnou k deseti stupňům. Pršet nebo sněžit bude jenom výjimečně. Častěji zřejmě na severu. Budou tam nižší teploty a na horách připadne nový sníh. Podobné teploty vydrží v první půlce příštího týdne. Ráno kolem nuly, přes den kolem sedmi stupňů. V dalších dnech by se mohlo oteplovat.

Nejisté je zatím počasí o velikonočním víkendu a svátečním pondělí. Meteorologové to mají tentokrát s předpovědí složité. Modelové výpočty se totiž výrazně liší. Podle jedné varianty se teploty udrží kolem sedmi stupňů, druhá ale pro neděli a pondělí předpokládá růst teploty skoro na dvacet stupňů.

Vydáno pod