Policie pátrá po tříleté dívce ze Slovenska

Dobřichovice - Policie pátrá po tříleté Nikoletě Kotlárové ze Slovenska. Její rodiče, kteří jsou závislí na drogách, ji dnes dopoledne odvezli z diagnostického ústavu v Dobřichovicích. Před dvěma měsíci ze stejného místa unesli i svého syna.

„Rodiče využili doby návštěv, kdy je situace v ústavu méně přehledná, a s dívkou odešli. To bylo asi v 09:45,“ sdělila policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová. Podle ní je možné, že budou rodiče chtít s dívkou ujet na Slovensko. Zároveň by se s ní mohli pohybovat mezi drogově závislými.

Před dvěma měsíci z dobřichovického ústavu neoprávněně odvezli na Slovensko svého syna. Tuto záležitost nyní řeší slovenská policie. Děti byly do diagnostického ústavu umístěny v prosinci loňského roku, rodiče jim nebyli schopni zajistit bydlení ani stravu.

Dívka je vysoká asi 90 až 95 centimetrů, vypadá na čtyři až pět let. Mluví plynně česky, ale neumí vyslovovat hlásku R. Občas v řeči použije slovenské slovo. Oblečená byla do černých tepláků a fialové mikiny s výstřihem do „V“, okolo něho jsou kytičky. Na nohou měla bačkůrky.

Lidé mohou všechny informace, které by napomohly k nalezení dívky, sdělit na linku 158.