Nejoblíbenějším učitelem se stal „Chuck Norris“ ze Zlína

Praha – Vítězem ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos se stal Michal Miklaš ze zlínského gymnázia. Učitel informatiky, kterého jeho žáci kvůli společným historkám označují za školního „Chucka Norrise“, si získal i dětskou porotu a vysloužil si také titul Dětský Ámos 2012.

Ke kantořině se nejoblíbenější učitel roku dostal až poté, co vyzkoušel jiná zaměstnání, třeba i v komerční sféře. „Baví mě to, snažím se do toho vkládat humor, takže myslím, že jeden z důvodů, proč mě studenti zvolili, je humor. U nás na gymnáziu jsem vytvořil dva nové semináře z informatiky a počítačové grafiky a snažím se studenty naučit věci, které mohou prakticky použít,“ uvedl po vyhlášení výsledků Mikláš. 

Miklášovi žáci oceňují, že dokáže spojit kvalitní výuku se zábavou. „V kruzích žáků a absolventů naší školy je asi takovým pojmem jako Chuck Norris. Jenom Michal Mikláš umí psát binárním kódem s dvojkou. Jenom Michal Mikláš odpoví na telefonní hovor předtím, než ho přijme,“ uvedli studenti Gymnázia ve Zlíně v nominaci svého oblíbeného učitele.   

Reportáž Ivana Lukáše (zdroj: ČT24)

„Nevím, jestli to pomůže prestiži učitelů, ale minimálně to nic nezkazí a je to pozitivní příjemná věc pro spousty dětí,“ komentoval Mikláš dnešní finále soutěže Zlatý Ámos v pražském hotelu Olšanka, na které soutěžící učitele tradičně doprovodily desítky jejich studentů. 

Právě školství je v posledních dnech v hledáčku médií i politiků. Ministr školství Josef Dobeš (VV) ve středu ohlásil odchod z vlády, údajně kvůli nesouhlasu s chystanými úsporami ve svém úřadu. „Určitě jsou věci v politice, které měly negativní dopad, jako když člověk vidí, že se budou propouštět učitelé, že se jim berou peníze,“ poznamenal Mikláš.

Vydáno pod