Z bazénu v hotelu u Klínovce unikl chlor – záchranka odvezla 12 lidí

Z hotelu v sousedství krušnohorského lyžařského areálu Klínovec v pátek odpoledne záchranná služby odvezla 12 lidí s podezřením, že se nadýchali chlornaté látky. Sedm z nich bylo z Dánska. Chlor unikl ze zařízení hotelového bazénu. Z ubytovacího zařízení hasiči evakuovali 50 lidí. Policie únik vyšetřuje jako obecné ohrožení.

Chlornan sodný, jehož roztok se používá k dezinfekci, unikl u bazénu hotelu Nástup v příhraniční Loučné pod Klínovcem na Chomutovsku.

„Zdravotnická záchranná služba odvezla 12 lidí s podezřením na nadýchání. Sedm dánských turistů bylo odvezeno do německého Annabergu, pět Čechů zůstalo na ošetření v ČR,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Na místo vyjelo pět hasičských jednotek. „Únik byl zastaven, budova byla odvětrána,“ popsal Marvan. Po zásahu už hasiči v hotelu nenaměřili žádnou koncentraci chlornaté látky.

Policie v sobotu oznámila, že únik chloru vyšetřuje jako obecné ohrožení. „Případ vyšetřujeme pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti,“ oznámila krajská policejní mluvčí Jana Slámová. Podle právní kvalifikace hrozí za tento skutek zákaz činnosti nebo až dvouleté vězení.