Otrávení vězni jsou až na jednoho zpět ve vězení

Vězni, kteří se otrávili léky na srdeční arytmii, jsou až na jednoho zpět ve vězení. Poslední byl převezen do vězeňské nemocnice v Praze na Pankráci. Případ vyšetřuje vězeňská služba.

Z jedenácti vězňů, kteří se v úterý v pardubické věznici otrávili léky, je již deset z nemocnice zpět ve vězeňském zařízení. Poslední byl převezen do vězeňské nemocnice v Praze. Podle mluvčího společnosti Nemocnice Pardubického kraje Pavla Koženého není v ohrožení života.

„K dnešnímu dni již v nemocnicích Pardubického kraje nejsou žádní intoxikovaní vězni. Tři jsou předáni zpět do věznice, jeden, který byl v nejvážnějším stavu, byl převezen do věznice na Pankráci,“ uvedl Kožený.

Případ se odehrál v úterý vpodvečer, kdy záchranáři zamířili do pardubické věznice za člověkem v bezvědomí. Na místě lékař zjistil hromadné předávkování léky na srdeční arytmii. Podle záchranářů si vězni ve věku od sedmnácti do jednadvaceti let vzali deset až patnáct tablet, přičemž obvyklá dávka jsou tři denně.

Zdravotníci všem vypumpovali žaludek, dva z otrávených museli záchranáři resuscitovat. Vězeňská služba případ vyšetřuje. Odsouzení léky nemají u sebe, dostávají je jen podle předpisu od ošetřujícího lékaře.