Silně foukat bude až do úterního večera, meteorologové prodloužili výstrahu

Meteorologové rozšířili a prodloužili výstrahu před silným větrem. Až do úterního večera bude foukat na celém území České republiky kromě Jihočeského kraje. Vítr dosáhne rychlosti 70 až 90 kilometrů v hodině, na horách až 130 kilometrů v hodině. Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Původní výstrahu, která se týkala jen neděle a východu republiky, meteorologové rozšířili na celé území a prodloužili. „V noci na pondělí vítr přechodně zeslábne. Během pondělí bude ale opět zesilovat i na ostatním území kromě jihu Čech a Moravy,“ uvedl ČHMÚ.

V úterý ráno a dopoledne podle nich vítr přechodně zeslábne. „Během úterního odpoledne zesílí také na jihu Moravy a na Vysočině,“ předpovídají meteorologové. Výstraha platí do úterních 20:00.

Silný vítr může shazovat větve či stromy. Podle meteorologů je vhodné zabezpečit lehké předměty, stavební jeřáby či reklamní poutače. Nárazy větru mohou zhoršit i ovladatelnost vozidel. Turistům meteorologové doporučují, aby omezili horské túry a nevydávali se zejména do hřebenových partií.

Vydáno pod