Lupiči přepadli vůz s penězi, ukradli 70 milionů

Rousínov (Vyškovsko) - Lupiči přepadli v noci na dnešek na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku vůz bezpečnostní služby, která převážela peníze. Uloupili 70 milionů korun. Podle mluvčí jihomoravské policie Petry Vedrové byli pachatelé ozbrojení. Poté, co se zmocnili peněz, ujeli. Při přepadení nebyl nikdo zraněn. Podle informací České televize mělo jít o auto firmy Loomis.

Loupež se stala ve 22:50 na 216. kilometru dálnice D1 ve směru z Brna na Ostravu u sjezdu na Rousínov. Bezpečnostní agentura převážela peníze v bílé dodávce značky Volkswagen. Bližší okolnosti k případu mluvčí zatím neuvedla. Neupřesnila ani počet pachatelů. Podle informací ČT šlo o vozidlo bezpečnostní služby Loomis. Její ředitel Martin Pekárek to dnes ale nepotvrdil. Odmítl věc jakkoli komentovat.

„Kriminalisté žádají svědky, kteří si v uvedeném čase všimli pohybu osob nebo vozidel kolem automobilu bezpečnostní agentury, aby se obrátili na telefonickou linku 158,“ doplnila Vedrová. Zdůraznila, že jakákoliv informace může přispět k dopadení pachatelů loupeže.

Rozhovor s Petrou Vedrovou a Jiřím Kameníkem (zdroj: ČT24)