Lékařská komora se zastala lékařky stíhané v kuřimské kauze

Brno - Česká lékařská komora (ČLK) se zastala dětské lékařky Mileny Smékalové, která má již brzy stanout před soudem kvůli kuřimské kauze. Podle kriminalistů při preventivní prohlídce zjistila, že jsou chlapci Ondra a Jakub týráni, policii to ale neoznámila. Hrozí jí za to až tři roky vězení. Podle ČLK Brno-město ale Smékalová nepochybila.

Podle předsedy brněnské lékařské komory Jiřího Macha je představenstvo této organizace je přesvědčeno, že se Smékalová „nedopustila žádného pochybení z hlediska stavovských předpisů České lékařské komory“. Ve vyjádření zároveň ČLK vyzývá všechny lékaře, aby se zdrželi jakýchkoli komentářů v této kauze až do jejího vyřešení.

Obžaloba v kauze lékařky Smékalové byla podána již před několika týdny. Soudce Ivo Zummer z brněnského městského soudu ji ale odmítl a vrátil spis k přepracování. Státní zastupitelství si proti tomu podalo stížnost. Krajský soud Brno v uplynulých dnech rozhodl, že obžaloba je zpracována řádně. Znamená to, že soud se kauzou může začít zabývat. Termín procesu zatím nebyl stanoven.