Rodiče zmizelého Jakuba si myslí, že ho někdo unesl

Havlíčkův Brod - Od zmizení devítiletého Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu uplynul týden, a policie zatím nenašla sebemenší stopu, která by vedla k jeho nalezení. Chlapce hledali neúspěšně ve městě a okolí psovodi, potápěči pak v nedalekých rybnících a řece Sázavě. Rodiče se proto přiklánějí k myšlence, že Jakuba někdo unesl. Policisté mají několik verzí pátrání, žádnou zatím neupřednostňují.

Policii se stále nepřihlásil muž, který údajně chlapce viděl na dětském hřišti v parku Budoucnost. Jeho identikit s popisem policisté zveřejnili v minulých dnech. Podle Jakubova otce byl muž na hřišti už v sobotu, den před Jakubovým zmizením. „Je možné, že si tipoval budoucí oběť,“ spekuluje. Pokud byl chlapec unesen, může být už v zahraničí, nebo se stal obětí devianta, domnívá se otec.

Pátrání po Jakubovi trvá už od minulé neděle, kdy si odpoledne po 14:00 odešel hrát do parku. Matka ho večer neúspěšně hledala, ve 21:30 oznámila jeho zmizení na policii. Policisté a hasiči prohledali další rybníky a jejich výpusti, hledali ve městě a jeho okolí i v řece Sázavě. Jakubovy fotografie s popisem se objevily na benzinových čerpadlech, ve velkých prodejnách a dalších místech, kde se shromažďuje větší počet lidí.

Vydáno pod