O uplynulém víkendu se stalo přes 700 dopravních nehod

Praha - Podle policejních statistik zemřelo o víkendu na českých silnicích 5 lidí. Ve dnech 15. a 16. prosince se v Česku stalo celkem 768 dopravních nehod.

Při nehodách vznikla hmotná škoda téměř 36 milionů korun. Pro 19 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 102 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn v 60 případech. Nepřiměřená rychlost zapříčinila 236 dopravních nehod a 115 řidičů nedalo přednost v jízdě.

Smrt chodce si vyžádala sobotní dopolední nehoda v Bílině na Teplicku. Řidič Fordu Transit srazil devětasedmdesátiletého muže při couvání na parkovišti. Důchodce zraněním podlehl při převozu do nemocnice.

Dvacetiletý spolujezdec zemřel v sobotu ráno při dopravní nehodě v Plané nad Lužnicí na Táborsku. Osmnáctiletý řidič a o čtyři roky starší spolujezdec utrpěli těžké zranění. Mladý řidič zřejmě nezvládl řízení a v protisměru se srazil s jiným vozem.

Tragické následky měla i odpolední nehoda u Vyškova, kde jedna osoba zemřela a tři další utrpěly zranění. Osobní vůz tam při přejíždění horizontu kopce dostal zatím z neznámých příčin smyk, vjel do protisměru a po srážce s betonovou propustí skončil v příkopě. Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění spolujezdce (24), těžkému zranění řidiče a dalšího spolujezdce (34). Čtvrtá cestující ve vozidle, žena (21), byla zraněna lehce. Šetřením dopravní nehody bylo zjištěno, že byl řidič pod vlivem alkoholu a nevlastnil řidičské oprávnění. Navíc měl vysloven zákaz řízení motorových vozidel do listopadu 2009.