Přerovská radnice přispěje na městskou dopravu téměř 19 milionů

Přerov - Přerovská radnice zaplatí příští rok na městskou a příměstskou dopravu téměř 19 milionů korun. Pokryje tak prokazatelnou ztrátu autobusového dopravce Connex, který tuto dopravu zajišťuje. Podle zástupců města je ztráta v porovnání s loňským rokem asi o 300.000 korun vyšší. Obyvatelé města mohou však počítat s tím, že se jízdné v autobusech příští rok nezdraží. Novinářům to řekl mluvčí radnice Bohuslav Přidal.

„Město schválilo dohodu o úhradě ztráty. Je to v porovnání s předchozími lety mírné navýšení, důvodem je i zdražení nafty,“ uvedl Přidal.

Celkem 13,7 milionu korun půjde na úhradu ztrát městské hromadné dopravy, zbylých 4,9 milionu pokryje ztrátu příměstské dopravy. Ta zajišťuje dopravu obyvatel městských částí Přerova jako jsou například Vinary, Penčice, Čekyně či Újezdce. Dohromady je těchto částí 12.

Obyvatelé města a jeho městských částí mohou podle zástupců radnice počítat v příštím roce s tím, že jízdné se zvyšovat nebude. Vyhláška města sice povoluje jízdné až do výše osmi korun, současná cena sedmi korun by však měla zůstat i nadále.

Kromě pokrytí ztráty město přispěje autobusovému dopravci také 10.000 korun jako dotaci na investici.