Škrlovou zřejmě týrali, při výslechu nevypovídá

 Praha - Barbora Škrlová z kuřimské kauzy týraných dětí má na těle četné jizvy, s vysokou pravděpodobností jsou to stopy po brutálním mučení, píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Po jejím převozu z Norska, kde se třiatřicetiletá žena vydávala za třináctiletého chlapce Adama, se tak podle listu potvrzuje její výpověď, že i ona se stala obětí týrání. Mučitelé ji prý i fotili a filmovali. Podle vyšetřovatelů tak zesílilo podezření, že lidé kolem jejího otce vyráběli brutální dětskou pornografii. Při jejím prvním výslechu, který proběhl dnes dopoledne, však odmítla vypovídat, takže vyšetřovatelé nemohli podezření potvrdit.

Jizvy na těle Škrlové svědčí o krutých zraněních, uvádí list. „Zvláště na citlivých místech, jako jsou podpaží a chodidla, jsou sice už zhojené, nicméně velmi zřetelné jizvy po hlubokých ranách, viditelně od řezání nebo od pálení,“ řekl MfD zdroj blízký vyšetřování.

Také bývalý advokát Škrlové Josef Kolinský, který ženu minulé léto několik týdnů zastupoval, MfD a Lidovým novinám (LN) řekl, že žena je především oběť. Kolinský prý od případu odstoupil, když zjistil, že ho lidé kolem Škrlové klamou a že byla někým týrána.

Škrlová byla zřejmě vystavena dlouhodobému týrání, píše MfD. Uvedla prý, že ji neustále někam převáželi a zavírali. „Vždy ji prý řekli: Tak pojď, bude to jen trošku, a hrůza začala,“ řekl nejmenovaný zdroj MfD. Možná i proto se prý Škrlová bránila lékařským prohlídkám.

Svou roli malého dítěte Škrlová opustila po příjezdu z Norska. Chová se údajně plaše, ale komunikuje.

Škrlová pobývala v rodině Mauerových s týranými chlapci Ondrou a Jakubem v Kuřimi. Když se na vše přišlo, byla s hochy umístěna do centra Klokánek, kde se vydávala za dívku Aničku. Ze zařízení pak uprchla do Dánska, odkud se později již jako třináctiletý Adam, údajný syn spisovatele Martina Fahrnera, dostala do Norska. Tam se vydávala za týraného chlapce. Jeho případem se zabývala za velké pozornosti norských médií i tamní policie. Nakonec se ale zjistilo, že Adam je třiatřicetiletá vysokoškolsky vzdělaná žena, po níž se pátrá ve vlasti.