ČSSD v Plzeňském kraji chce za hejtmana exministryni Emmerovou

Nýřany - Milada Emmerová povede ČSSD do krajských voleb v Plzeňském kraji. Bývalá ministryně zdravotnictví byla jedinou kandidátkou na post hejtmana. Na krajské konferenci strany ji podpořilo 110 ze 121 delegátů.

Milada Emmerová, nyní plzeňská lékařka, byla zvolena přesvědčivou většinou hlasů delegátů a je zatím první známou ženou, která bude v regionu o křeslo hejtmana bojovat. Svého lídra si z větších stran zvolili zatím jen lidovci, kteří do čela kandidátky nominovali opakovaně šéfa krajské organizace a náměstka hejtmana Václava Červeného.

Emmerová byla jedinou adeptkou na místo hejtmana, ve volbách její kandidaturu podpořilo 110 ze 121 hlasujících delegátů. Oboje minulé krajské volby v Plzeňském kraji vyhrála ODS. Hejtmanství od začátku vzniku krajů vedl Petr Zimmermann z ODS. Tento týden oznámil, že znovu kandidovat nebude. ODS zatím o lídrovi nerozhodla, jasno bude až po sněmu regionální organizace na konci února. Zatím se jako o možném lídrovi hovoří například o současném plzeňském primátorovi Pavlu Rödlovi.