Skončila první část soudního líčení s heparinovým vrahem, pokračovat bude v únoru

Hradec Králové - U Krajského soudu v Hradci Králové skončila první část hlavního líčení v případu takzvaného heparinového vraha. Bývalý zdravotník Petr Zelenka je obžalovaný ze sedmi vražd a deseti pokusů o ně. Soud se kauzou bude znovu zabývat v polovině února. Zelenkovi hrozí doživotí.

Dnes vypovídali zaměstnankyně havlíčkobrodské nemocnice a farář hradecké vazební věznice. Soud už vyslechl primáře ARO Pavla Longina, který na podezřelá úmrtí v nemocnici upozornil. Zelenku označil za nadprůměrně aktivního a dlouhou dobu bezproblémového člověka, který respektoval autoritu.

Soud ještě čeká výslech několika svědků a výpovědi soudních znalců. Rozsudek by mohl být vynesen 21. února, záleží to ale na tom, jestli budou předloženy další návrhy na doplnění dokazování. Zelenkův advokát Jan Herout bude například znovu žádat soud, aby byl Zelenka klinicky vyšetřen.

Soud začal případ vražd v havlíčkobrodské nemocnici projednávat v pondělí. Zelenka se před soudem přiznal k podání heparinu u pěti pacientů, u ostatních si údajně podrobnosti nevybavuje. Heparin prý pacientům aplikoval proto, aby zažil akci.