Na Mladoboleslavsku se v lednu jezdilo bezpečněji než před rokem

Mladá Boleslav - Letošní rok začal pro řidiče na mladoboleslavských silnicích příznivě. Během ledna nepřišel při dopravních nehodách nikdo o život, ubylo těžce i lehce zraněných. Celkem se stalo 201 nehod, což je o 34 méně než v loňském lednu. Informoval mladoboleslavský policejní mluvčí Ladislav Mareš.

„Není vyloučeno, že za příznivou bilancí prvního letošního měsíce je především relativně lepší počasí. Na předčasný optimismus je proto ještě dost času,“ řekl mluvčí. Potěšující je podle něj především fakt, že na silnicích nezemřel žádný člověk, zatímco loni v lednu přišli při dopravních nehodách o život dva lidé.


Při nehodách se tři lidé zranili těžce, což je poloviční počet proti loňsku. Lehké zranění utrpělo 18 osob, o pět méně než loni. Celkem byla způsobena škoda zhruba 7,7 milionu korun, loni to bylo asi o 1,6 milionu víc.


Nejčastější příčinou dopravních nehod je tradičně nevhodný způsob jízdy a vysoká rychlost. Alkohol v krvi zavinil v lednu osm nehod a 21 řidičů nedalo přednost v jízdě.