Ministerstvo vnitra představilo své priority - policii čeká zlepšení technického vybavení

Praha - Ministr vnitra Ivan Langer dnes na tiskové konferenci představil 12 letošních priorit ministerstva. Vedle plánované reformy policie se chce resort zaměřit také na boj s korupcí. Do praxe tak nově vstoupí například institut protikorupčního agenta. Změny čekají i státní podnik Česká pošta, ze kterého by se měla postupně stát akciová společnost.

Mezi dvanácti bonbónky, jak nazval Langer chystané priority, by měla být pro občany nejsladší reforma policie. „Věřím, že to bude reforma policie. Chystáme historicky největší objem investic do zlepšení technického vybavení policie, pracovního prostředí a také prostředí pro občany,“ uvedl Langer. 

Ministerstvo se chce zaměřit i na své zaměstnance. Do konce roku 2008 by se jejich počet měl snížit o dvacet procent. Další finanční prostředky hodlá získat například prodejem nepotřebného majetku ve vlastnictví ministerstva a policie. 

Majetek se bude prodávat několika způsoby, například prostřednictvím internetových dražeb. První by se mohla uskutečnit již letos v dubnu. Do konce roku počítá resort se ziskem přibližně 800 milionů korun.