Auto v Havířově srazilo školáka, v nemocnici zemřel

Havířov (Karvinsko) - Devítiletého chlapce srazilo v úterý odpoledne v Havířově-Horní Suché na Karvinsku osobní auto. Školák z Kazachstánu utrpěl zranění, kterým později v nemocnici podlehl. Podle dosavadních výsledků vyšetřování dítě vběhlo pod kola vozu, který řídil dvaašedesátiletý muž. Okolnosti dopravní nehody i příčinu policie ještě zjišťuje, řekl mluvčí karvinské policie.

Chlapec žil i s rodiči v havířovském azylovém zařízení pro uprchlíky, které je nedaleko místa nehody. Kolem 13:00 na rovném úseku silnice, jež spojuje Havířov a Karvinou, přebíhal přes silnici. Zachytilo jej projíždějící auto a chlapec utrpěl těžká zranění.


Ještě v době příjezdu sanitky bylo dítě v bezvědomí, nedýchalo a srdce nepracovalo. Záchranáři chlapci zajistili dýchací cesty a napojili jej na umělou plicní ventilaci. „Po přibližně 15 minutách srdeční masáže a za pomocí léků se nakonec podařilo krevní oběh malého pacienta obnovit,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.


Dodal, že malého pacienta do ostravské fakultní nemocnice přepravil vrtulník letecké záchranné služby. „V době předání lékařům byl v kritickém stavu,“ uvedl Humpl.


Podle mediálního zástupce fakultní nemocnice Tomáše Oborného malý cizinec utrpěl mnohačetná zranění, kterým podlehl.


Policisté tragickou nehodu vyšetřují a zatím nemají informace, podle kterých by mohli určit, zda kolizi zavinil řidič, nebo chlapec do vozovky z nepozornosti vběhl.