Mladý Polák řídil a boural bez řidičáku a opilý, dva lidé zemřeli

Závišice - Dva lidé zemřeli v pátek večer při nehodě nedaleko Závišic na Novojičínsku. Osobní automobil řídil osmnáctiletý Polák, který na vyjížďku vzal své dva kamarády. Cizinec podle policie za volant usedl opilý a navíc vůbec nevlastnil řidičský průkaz. Při kolizi namístě zemřel on i jeho třicetiletý spolujezdec. Třetí cestující utrpěl poranění hlavy a další pohmožděniny. Nehoda se stala okolo 21:00.

„Předpokládáme, že trojice se jela jen tak projet,“ řekl ČTK mluvčí novojičínské policie. Mladý Polák žil dlouhodobě v Kopřivnici. Trojice před jízdou trávila čas v jedné kopřivnické restauraci. Právě tamní obsluha policistům sdělila, že mladý Polák pil alkohol. Nakolik byly jeho schopnosti pitím ovlivněny určí pitva. Muž nedaleko Závišic při klesání v zatáčce nezvládl řízení. „Jel příliš rychle, přejel do protisměru a ve vysoké rychlosti narazil do stromu,“ popsal kolizi mluvčí novojičínské policie.

Třetí člen posádky, jednadvacetiletý mladík, utrpěl při nehodě poranění hlavy. Z vozu se dostal sám ještě před příjezdem sanitek a hasičských vozů. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Nyní je v péči lékařů novojičínské nemocnice,“ doplnil mluvčí. Policisté zatím netuší, jak rychle automobil s tříčlennou posádkou jel. Určit by to měli pomocí brzdných stop. Tomu, že automobil jel hodně rychle, nasvědčuje i fakt, že karoserie byla zcela zdemolovaná a těla museli z vozu vyprostit hasiči.