Praha je jediným krajem, kde stoupl počet nehod

Praha - Praha je jediným krajem v České republice, kde stoupl počet dopravních nehod. Pražští policisté napočítali v lednu 2610 kolizí, to je o zhruba pět procent více než v prvním měsíci minulého roku. V lednu zemřeli na pražských silnicích dva lidé, což je o tři méně než v loňském roce. Vyplývá to ze statistik, které dnes zveřejnilo policejní prezidium.

V Praze byl nejvyšší počet nehod ze všech krajů, hlavní město je také jediné, kde počet havárií oproti minulému roku vzrostl. Na opačném konci žebříčku je Jihočeský kraj. Naopak lidí, kteří při kolizích zemřeli, eviduje hlavní město méně než v ostatních částech republiky. Lépe je na tom pouze Severočeský kraj s jedinou lednovou obětí dopravních nehod.
   
V celé republice si dopravní nehody v lednu vyžádaly 63 obětí, což je třetí nejnižší počet od roku 1990. Nejméně lidí zemřelo na českých silnicích v prvním měsíci roku 2004, kdy při nehodách přišlo o život 61 osob. Za něj se zařadil se 62 usmrcenými leden roku 2002. Nejvíce obětí bylo v lednu roku 1993, kdy zahynulo 117 lidí.

Vydáno pod