Jarní prázdniny jsou v plném proudu

Praha - Některé rodiny vyrážejí na týden do hor, jiné naopak shánějí hlídaní pro své děti. V České republice začaly 4. února jarní prázdniny. Nyní jsou v plném proudu a lyžařská střediska praskají ve švech. Stále více dbají i o nelyžaře a nabízí řadu doprovodných aktivit, jako je zorbing, bobové dráhy nebo výlety na sněžnicích. Češi ale míří i do měst, nových aquaparků a podobných atrakcí.

Letošní jarní prázdniny zcela vyprodaly alpská střediska. „Zatímco normálně bývá 15 procent neobsazeno, během těchto dvou týdnů, kdy má Praha prázdniny, v podstatě není nikde místo,“ uvedl v Dobrém ránu marketingový ředitel cestovní kanceláře Nev-Dama Jan Herget. V létě oblíbená agroturistika na jaře příliš neláká. Většina Čechů míří do hor.

Školní a předškolní zařízení bývají v době práznin zavřené. Mnoho rodičů se tak potýká s problémy, kam děti dát, pokud s nimi nikam jet nemohou. Některé městské části či občanská sdružení proto nabízí řadu aktivit a programů, kde se o děti postarají. Ať už jsou to zimní tábory nebo jednodenní akce.

Jarní prázdniny skončí 16. března, ale už za několik dní je vystřídají Velikonoce, které letos vyšly na 24. března.