Během víkendu zemřelo na silnicích šest lidí

Praha - Podle předběžných policejních statistik zemřelo o víkendu na českých silnicích šest lidí. Ve dnech 22. a 23. září se v Česku stalo celkem 738 dopravních nehod.

Při nehodách vznikla škoda přes 36 milionů korun. Pro 31 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 136 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn v 70 případech. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 101 dopravních nehod a 146 řidičů nedalo přednost v jízdě!

V sobotu v 10:00 havaroval osmnáctiletý řidič motocyklu v Blansku, kde při projíždění zatáčky vjel, v důsledku nepřiměřené rychlosti, do levé poloviny vozovky a bočně se střetl s protijedoucím osobním automobilem. Motocyklista utrpěl lehké zranění. Dechové zkoušky na alkohol byly negativní a škoda byla odhadnuta na 39.000 Kč, informoval na webu okresní policejní mluvčí Miroslav Kovařík

V neděli po třetí hodině ranní havaroval dvaadvacetiletý řidič s nákladním autem u obce Rudice na Blanensku, při projíždění levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do vzrostlého stromu. Po nárazu bylo vozidlo odhozeno zpět na vozovku. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucího. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla odhadnuta na sto tisíc korun.