U Horní Kamenice narazil vlak do stromu, nikdo nebyl zraněn

Ústí nad Labem - U obce Horní Kamenice na Děčínsku narazil dnes večer osobní vlak do stromu, který na koleje strhl poryv větru. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, informoval mluvčí ústeckých krajských hasičů Lukáš Marvan.

Strom odklidili drážní hasiči spolu s kolegy z České Kamenice. Na Děčínsku je to nehoda už druhé vlakové soupravy v souvislosti s prudkým víkendovým větrem. V sobotu večer vykolejil u Krásné Lípy vagon osobního vlaku, který také najel na spadlé stromy. Ani při této havárii nebyl nikdo z 20 cestujících či osádky vlaku zraněn.

Profesionální i dobrovolní hasiči v sedmi bývalých okresech Ústeckého kraje vyjeli v sobotu a dnes kvůli škodám po náporu silného větru asi k 200 zásahů. Odklízeli převážně spadlé stromy, větve a uvolněné plechy. Žádná zranění nebyla dosud hlášena.

Kromě odklízení padlých stromů, utržených plechů a reklamních panelů hasiči odčerpávali i vodu z garáží či sklepů rodinných domů.

Stromy na několika místech spadly na kabely elektrického či telefonního vedení. V České Kamenici se zřítil strom na zaparkované auto, v Brňanech na Litoměřicku smrk na rodinný dům. V Postoloprtech na Lounsku spadl strom na garáž, ve Štětí na Litoměřicku se utrhla střecha rodinného domu.