Vlak se na Novojičínsku srazil s autem, čtyři lidé jsou zraněni

Nový Jičín - Osobní vlak se ve čtvrtek odpoledne srazil na Novojičínsku s automobilem. Čtyři lidé jsou zraněni, z toho dva vážněji. Všichni cestovali v osobním voze. V motorovém vlaku bylo zhruba padesát cestujících a zraněn nebyl nikdo. Nehoda zastavila dopravu na trati spojující Studénku a Příbor.

Nehoda se stala na železničním přejezdu v Prchalově u Příboru, který je vybaven pouze světelnou signalizací. „Ta byla podle dostupných informací v provozu,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Ve voze cestovala pětičlenná skupina Ukrajinců. „Řidič vyvázl bez zranění. Vypověděl, že byl oslněn zapadajícím sluncem a přehlédl světelnou signalizaci. Bohužel si nevšiml ani zvukového signálu,“ uvedla policistka.

Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně, dobrovolní hasiči z Příbora a také drážní hasiči. Zajistili osobní auto před požárem, likvidovali menší únik provozních kapalin a pomáhali záchranné službě.

Šestatřicetiletého muže, který byl nejvážněji zraněný, přepravil vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. „Měl poraněný hrudník, žebra a hlavu, ale byl při vědomí. Jeho třicetiletý spolujezdec byl převezen sanitkou do městské nemocnice v Ostravě. Měl poraněný hrudník a páteř a byl v bezvědomí,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

O sedm let starší žena a dvacetiletý mladík utrpěli středně těžká zranění hlavy a rukou. Záchranáři je při vědomí převezli na chirurgickou ambulanci novojičínské nemocnice.