Silniční provoz bude o Velikonocích znovu hustší

Praha - Motoristé, kteří se na Velikonoce chystají na Slovensko, by se měli obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. Na návštěvu příbuzných nebo na jarní lyžování se totiž autem vydají tisíce lidí. Provoz zhoustne hlavně ve velkých městech a jejich okolí. Rakušané už mají po včerejším dnu největší nápor na silnicích v souvislosti se svátky pravděpodobně za sebou.

Dopravní situace na Slovensku

Na slovenských silnicích dnes vládne relativní klid. Žádná z několika nahlášených nehod nekomplikuje dopravu, všechny dálnice jsou průjezdné a stejně tak i horské hraniční přechody. Podle informací dopravní policie napadl na severu středního Slovenska a na východním Slovensku sníh, takže vozovky jsou vlhké a hrozí riziko smyků.

Další nápor na slovenské silnice se čeká v pondělí odpoledne, kdy se lidé budou vracet zpět z lyžování nebo návštěvy příbuzných. Výrazné zdržení podle zpravodajky ČT Olgy Bakové v pondělí nemine motoristy u Žiliny, kde se dokončuje dálnice, a také v Martině může plynulý provoz zpomalit oprava mostu, která zde bude probíhat nejspíš ještě několik týdnů.

Dopravní situace v Rakousku

Rakousko už má podle zpravodaje ČT Jana Moláčka nejhorší situaci v dopravě v souvislosti s Velikonocemi pravděpodobně za sebou. „Včerejší den byl náročný především kvůli velmi špatnému počasí, které se dnes již zlepšilo a už tak výrazně nesněží. Zároveň již není tak výrazný provoz, protože dnes je v Rakousku státní svátek,“ informuje Moláček, podle kterého tudíž většina Rakušanů opustila své domovy již včera.

Volno je dnes také v Německu, takže zejména v západních částech Rakouska je provoz hustší především kvůli německým turistům, kteří ještě vyrážejí za zimními radovánkami.

Vydáno pod