V Brně bude výluka tramvají do Starého Lískovce

Brno - Kvůli výměně kolejí a opravě tramvajové tratě bude od soboty nepřetržitě do 15:00 v neděli vyloučen provoz tramvají v úsecích Nové sady - Starý Lískovec a Celní - Starý Lískovec. Informoval brněnský dopravní podnik.

Tramvajová linka 5 pojede během výluky pouze v úseku Štefánikova čtvrť - Celní a dále odklonem do smyčky Ústřední hřbitov.

Tramvajová linka 8 pojede pouze v úseku Líšeň, Mifkova - Hlavní nádraží - Nové sady.

Vzhledem ke změně oběhů vozidel na linkách 5 a 8 nemohou být po oba dny dodrženy garantované časy odjezdů nízkopodlažních vozidel vyznačené v jízdních řádech, o odjezdu těchto vozidel se prosím informujte na telefonním čísle 5 4317 4317.

Náhradní doprava za uvedené linky bude zajištěna mimořádnou autobusovou linkou x8 na trase Hlavní nádraží - Vojtova - Celní - Starý Lískovec. V úseku Soukenická - Starý Lískovec (s výjimkou zastávky Celní) platí pro autobusy zastávky náhradní dopravy na komunikacích mimo tramvajovou trať.

Po ukončení výluky jsou předpokládané první odjezdy tramvají ze smyčky Starý Lískovec v neděli 30. března pro linku 5 v 15:12 a linku 8 v 15:16.