Paroubek měl cestou do Budějovic nehodu, nabourala do něj mluvčí

Praha/České Budějovice - Předseda ČSSD Jiří Paroubek byl dnes dopoledne cestou na přednášku do Českých Budějovic účastníkem dopravní nehody. Do automobilu Audi A8 vezoucího expremiéra u obce Selibov na Písecku zezadu narazila Škoda Fabia řízená mluvčí strany Květou Kočovou. Kromě materiálních škod se nikomu nic nestalo, řekl Paroubek. Výši škody policie odhadla na 400.000 až 500.000 korun.

„Jeli jsme přiměřenou rychlostí po mokré vozovce, řídil můj řidič. Auto před námi prudce zbrzdilo, došlo k nárazu auta zezadu,“ popsal nehodu Paroubek. Sám žádný velký náraz nepocítil, jedinou komplikací bylo, že na konferenci věnovanou významu roku 1968 přijel trochu pozdě. „Možná to bylo k něčemu dobré, protože se program konference trochu přeskládal,“ podotkl.

„Byla to má chyba, nabourala jsem do něj zezadu, špatně jsem odhadla vzdálenost. Předseda i všichni cestující jsou v pořádku,“ sdělila Kočová. Také Paroubek uvedl, že se nestalo nic vážného. Paroubka poté odvezl náhradní automobil. „Nikdo nebyl zraněn. Podle oznamovatelů vznikla na obou vozidlech škoda 50.000 korun,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Jana Kameníková.

Písecká policejní mluvčí Hana Moltašová uvedla, že škoda je odhadnuta na 400.000 až 500.000 korun, protože se jedná o drahé vozidlo Audi A8. „S podezřelou řidičkou to bylo vyřešeno tak, že se to bude oznamovat jako přestupek ke správnímu orgánu, kterým je městský úřad v Písku. Ten pak rozhodne o výši sankce,“ uvedla. Teoreticky podle ní hrozí v těchto případech pokuta ve výši 1500 až 2500 korun.