Provoz na dálnici D1 blokovaly dopravní nehody

Praha - Nehoda 9 osobních aut a tří kamionů zablokovala dopoledne dálnici D1 před Jesenicí na 13. kilometru ve směru na Prahu. Při havárii se nikdo nezranil. Příčiny šetří policie. Před nehodou se vytvořila několikakilometrová kolona a od 12:52 je tam dálnice průjezdná bez omezení. Nehodu podle policie zavinila nepozornost jednoho řidiče. Předběžná škoda se odhaduje na několik milionů korun, protože mezi havarovanými auty je i luxusní vůz Ferrari.

Během dnešního dopoledne došlo k sérii dopravních nehod i v úseku mezi 212. a 196. kilometrem dálnice D1. První dopravní nehoda byla oznámena krátce před osmou hodinou ráno, a to na 212. kilometru dálnice ve směru na Vyškov. Následně došlo ještě k dalším střetům projíždějících vozidel. Celkem tak policisté řešili devět dopravních nehod s účastí sedmnácti vozidel, informovala na webu mluvčí jihomoravské policejní správy Jana Šípková.  

Dálnice ve směru na Brno byla průjezdná odstavným pruhem, komplikace byly také v protisměru. Na místě se tvořily asi pětikilometrové kolony. Dálnice byla zcela zprůjezdněna až odpoledne kolem druhé hodiny.

Podle předběžných informací nedošlo k vážným zraněním, jedna žena byla ošetřena v nemocnici a poté propuštěna.

Způsobené škody, příčiny i míra zavinění ze strany jednotlivých účastníků dopravních nehod nyní vyšetřuje policie. Příčinou některých dopravních nehod bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly.