Autobus číslo 133 bude v centru zastavovat na více zastávkách

Praha - Autobusová linka 133, která jezdí ze Staroměstské na Sídliště Malešice, změní od května trasu v centru města. Bude zastavovat navíc v zastávkách Dlouhá třída, Náměstí republiky a Bílá labuť, uvedl Filip Drápal, mluvčí společnosti Ropid, která organizuje dopravu v Praze a jejím okolí.

„Linka 133 se tak vrací do původně výlukové trasy při výstavbě obchodního centra Palladium v loňském roce,“ uvedl Drápal. Dnes jezdí z Řásnovky přímo na Florenc.

Linka bude rovněž prodloužena za současnou konečnou zastávku Sídliště Malešice až do Depa Hostivař. Nabídne tak spojení mimo jiné do přestupní zastávky Limuzská, kde navazují linky 177 a 195, dodal Drápal.

Ropid předpokládá, že linku 133 bude využívat po změnách více cestujících, od podzimu by proto na trase mohly jezdit kloubové autobusy. To bude podle Drápala vyžadovat několik stavebních a organizačních úprav na trase.

Prodloužením trasy linky 133 se naopak zkrátí jízdy autobusů číslo 208 a 238. Zruší se také linka 146. Nově nebude jezdit ani linka 239, tu nahradí linka 155, která bude jezdit častěji.