V Ostravě havaroval kamion s vodíkem

Ostrava - Kamion převážející náklad vodíku havaroval dnes ráno v Ostravě - Hrabůvce. Převrátil se a bomby začaly hořet. Hasiči museli evakuovat přibližně sto lidí z nedalekého domu. Převrácený kamion nejdřívě hasiči převrátili na bok, měli ale problémy dostat ho zpátky na kola. Silnice, která navádí vozy z Ostravy směrem na Olomouc a Brno, proto byla v obou směrech neprůjezdná, zastavena byla i tramvajová doprava.

Nehoda se stala okolo sedmé hodiny ranní na křižovatce nedaleko úřadu městského obvodu Ostrava - jih. Požár vodíku hasiči likvidovali asi dvě a půl hodiny a zároveň chladili zbývající vodíkové lahve, aby zabránili rozšíření ohně. „Nedaleko místa nehody je čtyřpodlažní dům, museli jsme evakuovat 35 bytů, ve kterých žije asi sto lidí,“ popsal následky nehody mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že se kamion převrátil, když odbočoval na hlavní silnici z vedlejší ulice. Nehodu pravděpodobně zavinil náklad, který jej převážil, s žádným jiným automobilem se kamion nesrazil.

Řidič utrpěl středně težká poranění na hlavě a skončil v nemocnici. Stav pacienta, o kterého se nyní starají lékaři ostravské nemocnice, je podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla stabilizovaný a muž je při vědomí.