Ve Sportce může dnes padnout rekordní výhra

Praha - Ve Sportce se dnes bude hrát o rekordní sumu, pokud se štěstí usměje na jediného výherce, může si polepšit o necelých sto čtyřicet tři milionů. To by byla nejvyšší výhra v historii Česka. Výsledky dnešního tahu se diváci dozví pět minut před osmou, sázky se uzavírají v šest hodin večer.

Šance výhry je ale velmi malá: „Pravděpodobnost výhry prvního pořadí je jedna ku 14 milionům,“ upřesňuje tiskový mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.
 
Před šesti lety se hrálo sice dokonce o téměř 149 milionů korun. Částku si nakonec ale rozdělili dva hráči, kteří stejně natipovali kombinaci čísel. Dosud nejvyšší výhrou pro jednotlivce v Česku je 113 milionů korun z roku 2003. Její držitel tenkrát přiznal, že skoro nesázel, nechal se ale výjimečně nalákat vysokou částkou. Takových lidí je podle odhadů sázkových kanceláří víc, počet sázejících s rekordními sázkami roste až o třetinu. „V době, kdy se navýšil jackpot sportky, chodí mnohem víc lidí a i částky, které sází, jsou mnohem vyšší,“ říká jedna z prodavaček.
 
V Česku se navíc tyto výhry nedaní a nezapočítávají se ani do příjmů - narozdíl od těch z vědomostních soutěží. Sázkařský výherce si musí peníze vyzvednout nejpozději do 60 dní.

Vydáno pod