Čtyři zranění při nehodě u Albrechtic

Frýdlant (Liberecko) - Čtyři mladí lidí se vážně zranili dnes ráno při dopravní nehodě mezi Albrechticemi a Vítkovem u Frýdlantu na Liberecku. Operační důstojník liberecké policie uvedl, že se Škodou 120 narazili do stromu. Na loukách nedaleko místa nehody se koná od středy technoparty, na kterou se sjelo asi 200 lidí.

„Nevíme zatím, jestli to byli účastníci technoparty. Všichni jsou v nemocnici,“ řekl policista. Podle operačního důstojníka Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Karla Štěpničky museli jednu osobu vyprostit z vozu hasiči pomocí speciální techniky.

Policista řekl, že v okolí technoparty je jen pár domů. Policie má podle něj akci pod kontrolou a účastníci na její upozornění ve večerních hodinách hudbu ztlumili na únosnou hladinu. „Situaci tam kontrolují i pracovníci krajského úřadu a hygieny,“ dodal.

O víkendu se v Česku konají nejméně tři další technoparty. V Uzenicích na Strakonicku a v Nových Oldřůvkách na Opavsku se sjelo na 5000 lidí, třetí technoparty je v Krajkové na Sokolovsku.