V Libereckém kraji zemřeli dnes dva motocyklisté

Jablonec nad Nisou - Dva motocyklisté zahynuli dnes v Libereckém kraji při srážkách s osobními automobily. Sedmadvacetiletý muž z Lovosic přišel o život na mezinárodní silnici E65 u Železného Brodu na Jablonecku poté, co se svým strojem najel čelně do Škody Fabia. Na silnici I/9 v Zahrádkách na Českolipsku zemřel jednačtyřicetiletý motocyklista z Příbramska po havárii své hondy s Peugeotem 206. ČTK to řekli policisté.

„Řidič motocyklu jel na E65 v úseku s nebezpečnými zatáčkami pravděpodobně příliš rychle a dostal se do protisměru. Po nárazu do fabie zemřel. Obě vozidla začala hořet, posádka osobního auta se dostala ven naštěstí včas,“ uvedla jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Fabii řídila žena a utrpěla lehké zranění. Zdravotníci ji ošetřili na místě. „V autě byla ještě jedna žena a dvě děti. Naštěstí se jim nic nestalo,“ konstatoval operační důstojník Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Karel Skořepa. Při požáru motocyklu a fabie vznikla předběžná škoda 400.000 korun. Nehoda se stala zhruba ve 13:00 a uzavřela mezinárodní silnici na téměř tři hodiny. Policisté odkláněli dopravu na vedlejší vozovky.

V Zahrádkách se tragédie odehrála v zatáčce, kde silnice ve směru z České Lípy na Doksy prudce klesá. Také tam se motocyklista ocitl zřejmě kvůli příliš velké rychlosti v protisměru a zahynul na místě havárie. Havárie přerušila na I/9 dopravu od 13:30 do 15:30 a motoristé museli využívat objížďky.

Další nehodu mezi motocyklistou a automobilem v Libereckém kraji vyšetřovali policisté dnes po 16:00 v Příšovicích u Turnova. Po srážce s Renaultem Laguna se tam zranil motocyklista na stroji Cagiva.

V Libereckém kraji letos zemřelo při silničních haváriích sedm lidí. Čtyři oběti zaznamenali policisté na Českolipsku, dvě na Jablonecku a jednu na Liberecku. V dubnu zemřel při nehodě na Jablonecku řidič Škody 120 rovněž na nebezpečném úseku E65 u Železného Brodu. Motorista ve Škodě Fabia nezvládl mezi Loužnicí a Železným Brodem pravotočivou zatáčku a dostal se do protisměru, kde jela Škoda 120.