V sobotu zemřelo na českých silnicích pět motorkářů

Praha - Tři lidské životy si vyžádaly v sobotu dvě nehody motocyklů v Jihočeském kraji. Dva motocyklisté zahynuli také v Libereckém kraji. V sobotu se stalo celkem 320 nehod a zemřelo při nich sedm lidí. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 27 havárií.

Dva lidé zemřeli při dopravní nehodě motocyklu v Českých Budějovicích. Dvaatřicetiletý motorkář vjel do protisměru, kde narazil do dvou zaparkovaných automobilů. Zraněním na místě podlehl a při kolizi zahynul i jeho o dva roky starší spolujezdec.

Sedmadvacetiletý muž z Lovosic přišel o život na mezinárodní silnici E65 u Železného Brodu na Jablonecku poté, co se svým strojem najel čelně do Škody Fabia. Na silnici I/9 v Zahrádkách na Českolipsku zemřel jednačtyřicetiletý motocyklista z Příbramska po havárii své hondy s Peugeotem 206.

Podle vydavatele Moto House Marka Němce lze hledat příčinu nehod hlavně v přístupu každého z nás k motorkaření všeobecně. Motorky jsou módní záležitost. V loňském roce se v České republice prodalo 25 000 nových motocyklů. Pro silné motorky lze využívat i otevřené okruhové dny v Brně a Mostě. Důležitá je i výuka řidičů v autoškolách.