Muž obžalovaný ze dvou vražd se ve vězení oběsil

Praha - Důchodce Eduard Černý, obžalovaný z dvojnásobné vraždy, spáchal včera ve vazbě sebevraždu oběšením. Odvolací soud v Praze měl dnes projednat nepravomocný rozsudek ústeckého krajského soudu, který Černého poslal na patnáct let do vězení za to, že loni v červenci zastřelil po hádce své dva sousedy.

Černý se u hlavního líčení k vraždě přiznal. Sousedy zastřelil po hádce nelegálně drženým perkusním revolverem. Oba na místě zemřeli.

Motivem činu byly údajně dlouhodobé neshody mezi Černým a zastřeleným mužem. Fyzicky se napadli už dříve. V den vraždy se potkali nejprve na cestě ke svým chalupám. Muž se svou přítelkyní prý na Černého s manželkou z auta troubili a nadávali jim, že překážejí v cestě. Důchodce tvrdil, že šli po straně a soused do nich najížděl.

Incident pokračoval večer. Černý přišel na pozemek souseda a strhla se potyčka. Padala prý ostrá slova a výhrůžky. Černý podle svých slov nakonec dostal vztek, zatmělo se mu před očima a stiskl spoušť. Zbytek si prý pořádně nepamatuje. Po chvíli sám zavolal policii.