Za brutální vraždu přítelkyně dostal muž doživotí

Ústí nad Labem - Ústecký krajský soud dnes poslal na doživotí do vězení šestatřicetiletého Roberta Schnajgera, který podle obžaloby na konci loňského října ubodal sedmi noži svou o 17 let starší přítelkyni. V jejím bytě v Ústí nad Labem jí zasadil 65 ran. Motivem činu byl podle soudu dluh, který po něm žena chtěla vrátit. Odsouzený tvrdí, že to udělal ze žárlivosti.

V odůvodnění rozsudku dnes předsedkyně senátu Kamila Elsnicová uvedla, že soupis zranění, která Schnajger své o 17 starší přítelkyni způsobil, zabírá pět stran. Žena údajně měla téměř uříznutou hlavu a šest nožů zabodnutých v hlavě a krku, z toho dva v oku. Důkazy podle soudu prokazují, že se žena během útoku v bytě ještě pohybovala. „To, co musela zažít, si nikdo nedokáže představit,“ uvedla soudkyně. Ženu pak v bytě našel její šestnáctiletý syn.

Schnajger ve své dřívější výpovědi uvedl, že přítelkyni bodl dvakrát nebo třikrát. Na podrobnosti si údajně nepamatuje, protože má události zatemněné. Tvrdil, že ženu velmi miloval a údajně si s ní chtěl pořídit i společný dům. Motivem činu podle něj byla žárlivost, protože mu tvrdila, že je rozvedená, ale přitom udržovala styk se svým bývalým manželem. Přiznal, že přítelkyni dlužil 150.000 korun. Soudkyně uvedla, že podle SMS zprávy, kterou mu oběť poslala, chtěla peníze v den vraždy vrátit.

Vražda není prvním násilným činem, který má Schnajger na svědomí. V roce 1999 byl odsouzený za znásilnění, ale také za ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci při dopravní nehodě. Tehdy údajně náhodou srazil autem svoji přítelkyni, které otec zakazoval se s ním stýkat.