Nové značky na Vysočině matou řidiče

Vysočina - Města na Vysočině i mnozí řidiči si stěžují na nesmyslné dopravní značky. Tedy ty, které mají navádět k turistickým cílům. V těchto dnech je tu osazují, jejich umístění ale často nemá logiku a řidiče spíš mate. Například turisty, kteří přijíždějící do města od Jihlavy nebo od Telče nové dopravní značení láká na zámek Velké Meziříčí.

Před historickými Moravskými Budějovicemi se turisté v autech nedozvědí ani o jedné z pamětihodností města. Nicméně tři značky u silnice je lákají na památky v jiných městech. „Toto nám turistický ruch v dané lokalitě nezvýší, bude to spíš kontraproduktivní,“ předkládá svůj názor na značení starosta Moravských Budějovic Vlastimil Bařinka (NESTR).

Zmatení řidiči i představitelé měst se shodují, že takové značky by měly smysl, pokud by obsahovaly alespoň vzdálenost k danému cíli. Například tady odtud z Třebíče je to do Velkého Meziříčí 25 kilometrů. Nicméně mluvčí kraje Vysočina Jitka Svatošová předpokládá, že je jen otázkou času, než si řidiči na nový způsob značení zvyknou. Připouští ovšem, že značky by se měly ještě upravit. „Na dalších komunikacích v majetku kraje Vysočina už budou značky směrové, s označením cíle a kilometrů,“ dodává.

Kraj Vysočina tedy nehodlá cedule přemisťovat. Značení by podle něj mělo být kompletní do konce června.