Letoun ČSA z New Yorku do Prahy měl neplánované mezipřistání

Praha - Letoun Airbus A310 Českých aerolinií přistál nečekaně v Bostonu. Piloti zaznamenali nestandardní signalizaci tlaku v kabině, museli tedy přistát a nechat závadu zkontrolovat. Do Prahy Airbus dorazil se čtyřhodinovým zpožděním. Informoval o tom dnes server Novinky.cz.

„Bezpečnost 196 cestujících na palubě nebyla ohrožena a v žádném případě nešlo o nouzové přistání,“ uvedla mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

V Bostonu stroj prošel testy, které neodhalily žádnou poruchu, a letoun tak mohl pokračovat v cestě. V Praze přistál dnes po 12:00. Stroj poté prošel další kontrolou ČSA; ta však podle mluvčí nepřinese žádné nové informace o technickém stavu letadla, neboť kompletní kontrola se uskutečnila již v Bostonu, sdělila Hupáková.

„České aerolinie cestujícím uhradí náklady v prokázané výši, které přímo souvisejí se zpožděním letu. Za vzniklé obtíže se České aerolinie cestujícím omlouvají,“ uvedla mluvčí.

Již v předešlých dnech neočekávaně přistál v Praze letoun ČSA krátce po startu. Tenkrát byla na závadě signalizace přečerpávání paliva.