Dopravu na šesti tratích v Ústeckém kraji přeruší České dráhy

Ústí nad Labem - Kvůli opravám železničního svršku České dráhy přeruší tento měsíc dopravu na šesti regionálních tratích v Ústeckém kraji. S výlukou na tratích Teplice - Litvínov, Most - Moldava v Krušných horách, Most - Rakovník, Lovosice - Postoloprty, Chomutov - Lužná u Rakovníka a Rybniště - Varnsdorf cestující musejí počítat od 9. do 27. června. Všechny spoje budou nahrazeny autobusy, informoval ředitel ústeckého krajského centra osobní dopravy ČD Petr Hinterholzinger.

Výluka na trati z Teplic do Litvínova se týká úseku Osek - Litvínov a je plánována na 9. června od 7:40 do 13:20. Doprava na trati Most - Moldava bude přerušena 25., 26. a 27. června od 6:30 do 17:30 v úseku Most - Louka u Litvínova.

Na trati mezi Mostem a Rakovníkem v úseku Louny - Hřivice znemožní opravy dopravu 12. června od 07:40 do 12:00. Ve stejné době a čase nepojedou vlaky po trati Lovosice - Postoloprty v úseku Louny - Postoloprty.

Opravu koleje v úseku Žatec - Trnovany na trati Chomutov - Lužná u Rakovníka znemožní průjezd vlaku 12. června od 7:50 do 15:40. V noci z 23. na 24. června od 21:00 do 4:50 nepojedou vlaky na stejné trati v úseku Žatec - Hořetice.

Nepřetržitou výluku plánují České dráhy od 9. do 14. června na celé trati z Rybniště do Varnsdorfu.

Bližší informace podají zaměstnanci Českých drah v příslušných železničních stanicích, uvedl Hinterholzinger.

České dráhy provozují regionální tratě na základě poptávky Ústeckého kraje. V letošním roce kraj vyčlení na úhradu prokazatelné ztráty veřejné drážní dopravy 375 milionů korun, což je meziročně přibližně stejný údaj.