Topolánkův let na Sardinii organizoval Řebíček, z části platí účet

Praha - Cestu premiéra Mirka Topolánka letadlem na dovolenou do Itálie objednal ministr dopravy Aleš Řebíček. Ten se týdenního pobytu účastnil. Řebíček let na Sardinii a zpět z části také sám zaplatí. Stroj patřil soukromé společnosti ABS Jets, která je propojená s finanční skupinou J&T. Informaci přinesl server Týden.cz.

„Přepravu jsem objednával já v ABS Jets jako vždy, když takto občas někam letím. Cena letové hodiny je asi 5 500 eur (zhruba 140 tisíc korun), celkové náklady ale ještě neznám. Přijde faktura, ze které vyplyne, jestli se firmě podařilo letadlo nějak vytížit na zpáteční cestu na začátku a když pro nás letělo na konci. Platit budu také já, ale jsme dohodnuti, že se o cenu podělíme,“ napsal Řebíček v sms zprávě Týdnu.cz.

Premiéra doprovázela jeho přítelkyně Lucie Talmanová, jejich syn Nicolas a asi desetičlenná skupina známých, mezi nimiž byl právě Řebíček nebo Marek Dalík.  

Podle Úřadu vlády si Topolánek veškeré náklady na dovolenou v Itálii platí sám a při cestě na jih Evropy nevyužil služeb vládní letky. V zemi byl na pozvání italského premiéra Silvia Berlusconiho, s nímž se Topolánek sešel na neformální schůzce.

Vydáno pod